Virtuaaliklinikasta kansainvälisesti tuttu palvelu tarinan keinoin

Lähtökohdat

Teknisiä keksintöjä ja palveluinnovaatioita ei ole aina helppo esitellä mukaansatempaavalla ja ymmärrettävällä tavalla. Tähän ongelmaan törmäsi myös Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra, ja Hämeenlinnan kaupunki, jotka halusivat yhdessä esitellä uutta Virtuaaliklinikka-konseptia videon avulla.

Tavoitteena oli korostaa palvelun hyötyjä ja helppokäyttöisyyttä sekä suomalaiselle että kansainväliselle yleisölle.

Idea

Lähestyimme aihetta tarinallisen informaatioelokuvan keinoin. Kaksiminuuttisen Soutaja-videon kertojaäänenä toimii englantilainen toimittaja, joka hämmästelee suomalaisen soutajan sisukasta matkaa kohti fysioterapeutin vastaanottoa. Kertojan yllätykseksi palvelu löytyy lähempää kuin arvaisikaan.

Toteutuksessa uutta teknologiaa ei lähestytä ongelman tai haasteen kautta, vaan hienona suomalaisena keksintönä, josta on syytä olla ylpeä. Oivaltava tarina korostaa palvelun innovatiivisuutta ja periksiantamattomuuden kansallishyvettämme.

Palvelu nivoutuu tarinan keinoin osaksi rauhallista ja maanläheistä suomalaista arkea, joka kiinnostaa sekä kotimaista kuluttajaa että kansainvälistä yleisöä.

Tulokset

Soutaja-videon avulla tietoisuus paikallisesta Minunterveyteni.fi-palvelusta ja valtakunnallisesta Virtuaaliklinikka-konseptista on kasvanut sekä suomalaisten että ulkomaisten yhteistyökumppaneiden keskuudessa.

Video on herättänyt kansalaisten kiinnostusta ja kerännyt kiitosta ammattilaisilta.

Toteutus on kerännyt kiitosta kentällä ja lisännyt suomalaisten ja ulkomaisten yhteistyökumppaneiden tietoisuutta Virtuaaliklinikka-konseptista.