Tulevaisuus on täällä! Vapan syksy on alkanut niin kiireisenä, että ehdimme esittäytymään teille vasta nyt. Tässä me olemme – syksyn 2018 #vapanharkat!

DINA

Kuka olet?

Dina, tarinankerrontaa fiilistelevä sisällönsuunnittelijaharjoittelija. Kirjallisesta ja visuaalisesta luomisesta nauttiva kauppatieteiden kandidaatti ja taidehistoriasta valmistunut filosofian maisteri.

Parasta mitä olet nähnyt viime aikoina?

David Hockneyn näyttely Taidehallissa räjäytti tajuntani. Nopeiden iPad-maalausten nostaminen samalle tasolle perinteisten taidemuotojen kanssa osoittaa rohkeutta, jollaista haluan omaankin tekemiseen.

Syksyn suunnitelmasi Vapalla?

Kehitellä villejä ideoita, viilata pilkkua ja hioa taitojani ammentamalla hiljaista (ja äänekästä) tietoa työkavereiltani.

Paras somehack?

Instagramin käyttäminen “epäsosiaalisena” inspiraatiomediana. Seuraan lähinnä sisällöllisesti säväyttäviä tilejä, joista saa potkua omaan tekemiseen!

 

EMMA

Kuka olet?

Emma, tehokkaasta projektinhallinnasta ja kauniista exceleistä kiksit saava tuottajaharkka. Mediatutkimuksesta valmistunut HuK ja kulttuurituottajaopiskelija.

Parasta mitä olet koskenut viime aikoina?

Tuntoaistiani ovat hellineet kosteat asiat: toimistokoira Hasselin kirsu, syyssateet sekä toimiston perjantaiskumpat.

Mitä haluat oppia Vapalla?

Vapalla haluan aktivoida sisäisen business-minäni paneutumalla erityisesti asiakkuustyöhön ja myyntiin. Lisäksi aion päästä uusia ihmisiä ujostelevan Hasselin suosioon!

Mikä sinua innostaa?

Ilahdun aidoista mahdollisuuksista kyseenalaistaa ja purkaa haitallisia yhteiskunnallisia rakenteita. Innostun kun nään – tai pääsen tekemään – markkinointia, joka voi muuttaa asenteita yksi sisältö kerrallaan.

 

MAARJA

Kuka olet?

Maarja, graafikkoharjoittelija. Melkein valmis maisteri Tallinnan yliopistosta ja Feministisen puolueen AD, joka samaistuu Lisa Simpsoniin kaikilla mahdollisilla tasoilla.

Parasta mitä olet kuullut viime aikoina?

Kuuntelen paljon podcasteja. Suosikkejani ovat esimerkiksi Design Matters with Debbie Millman, jossa pitkän linjan graafinen suunnittelija haastattelee muita luovan alan ihmisiä ja Death, Sex & Money, joka käsittelee sitä itseään: kuolemaa, seksiä, ja rahaa.

Mitä odotat harkaltasi?

Vapalla pääsen tekemään sitä, missä olen hyvä: kuvituksia, animointia ja muita graafikon hommia. Haastan itseäni heittäytymään enemmän ja eksymään säännöllisesti mukavuusalueeni ulkopuolelle.

Mistä saat ideoita tekemiseesi?

Louhin ideoita kaikesta mikä sattuu silmieni eteen. Kehittyäkseni graafikkona pyrin uteliaisuuteen maailmaa kohtaan, hamstraan kirjastokirjoja luettavakseni ja katson huonoja elokuvia.

 

KARKKI

Kuka olet?

Karoliina, valokuva- ja videoharkka. Olen opiskellut valokuvataiteen kandidaatin tutkinnon Englannissa. Valokuvaajatöiden ohella olen monella tavalla mukana musajutuissa.

Parasta mitä olen maistanut viime aikoina?

Olen koukussa pikkelöityyn punasipuliin. Maistoin sitä pitkästä aikaa keikkareissulla Tampereella, minkä jälkeen valmistin sitä useamman purkillisen kotona. Rakastan etikkaa!

Miltä syksysi Vapalla näyttää?

Vietän suuren osan ajastani edit-kopissa, mutta pääsen myös kehittämään taitojani studiokuvaajana. Syksyn aikana aionkin ystävystyä kuvattavien lisäksi erityisesti studiovalojen kanssa.

Mikä inspiroi juuri nyt?

Olen nostalgiafiilistelijä ja kertakäyttökulttuurin vastustaja. Inspiroidun kirpputoreista ja kierrättämisestä. Tällä hetkellä minulla on outo fiksaatio virkattuun pitsiin. Haluaisin ujuttaa sen joihinkin kuvauksiin – jos ei töissä niin vapaa-ajalla!

 

Teksti: Emma Vuorinen ja Dina Hasan
Kuvat: Karoliina Niemenkari
Kuvitukset: Maarja Jullinen