Syksy on täällä, samoin uusi harkkakerta. Vapan harkat tekivät tuttavuutta kysymällä toisiltaan visaisia kysymyksiä. Vihdoin sinäkin tapaat heidät!

Aivan ensiksi, rikotaan jää: Kalastat sä? Ajattelin vaan, kun jäin kiinni vapaan.

Alli Alho

Helsingin yliopisto, VTK, viestinnän maisteriopiskelija

Mieltymykset: avokado, meri, viltit, parmesaani, neilikat ja syysmusiikki

En usko, että kärsivällisyyteni riittäisi kalastamiseen. Rakastan Lauttasaaren rantakallioita ja menenkin sinne mieluummin valokuvaamaan, soittelemaan tai poikkean juoksulenkiltä hetkeksi hengähtämään.

Mikä on lempisanasi?

Usva.

Mitä toteemieläimesi kertoo sinusta?

Viimeisimpänä olen tainnut sanoa toteemieläimekseni pikkukilin. Pikkukilit kertovat minusta sen, että olen laumaeläin täynnä energiaa pomppimassa paikasta toiseen.

Mihin seuraavat lämpötilat kuuluvat: +4c, +24c ja +225c?

+4c: Täydellinen jääkaappilämpötila siihen, kun laittaa punaviinin hetkeksi kylmään ennen tunnelmallista iltaa ystävien kanssa.

+24c: Näen itseni tässä lämpötilassa mökin terassilla tuulensuojassa auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta lukemassa kirjaa.

+225c: Loistavana amatöörikokkina mielestäni paras lämpötila uunissa valmistettaviin ruokiin: siinä valmistuu niin pakastevalkosipulipatonki kuin punajuuri-vuohenjuustopaistoskin.

Johanna Jussila Osváth

Helsingin yliopisto, HuK, politiikan ja viestinnän maisteriopiskelija

Mieltymykset: vietnamilainen ruoka, delfiinit, diskurssianalyysi, jooga, karate, vesi ja viini molemmat

Lapsena kalastin äitini kanssa onkivavoilla Töölönlahdella (kaupunkilaispennun elämää). Nykyään kalojen sijaan saalistan teräviä kirjoja, ammatillista itseluottamusta ja Hesen alennuskuponkeja. Milloin saa taas onkia lahjoja verhon takaa kuin alakouluikäisenä synttäreillä?

Mikä on lempisanasi?

Hekuma

Kirjoita haiku tämänhetkisestä fiiliksestäsi.

Korvassa vettä
Kieriskelen vihmassa
Sauna keimailee

Jos voisit mennä historiassa taaksepäin, kenet haluaisit tavata?

Aloittaisin aamuni Aristoteleen seurassa hedelmiä nautiskellen, iltapäiväteet ryystäisin Stephane Mallarmén kanssa 1800-luvun lopun Pariisissa. Illalla Kim Gordon saisi esitellä minulle 1980-luvun lopun New Yorkin viehättävimmät musiikillisen kukoistuksen areenat.

Karolina Toivettula

Helsingin yliopisto, VTK, politiikan ja viestinnän maisteriopiskelija

Mieltymykset: peruna, pulla, valkosipuli, chili, lehtikaali, rosé, kaupunkitutkimus, musisointi, itäaasialainen estetiikka & kulttuuri ja Gilmore Girls.

Nääh, en kalasta. Oikeastaan melkeinpä pelkään kaloja. Siitä huolimatta sisämaassa kasvaneena ja junantuomana ex-junttina osaan arvostaa Helsingin kauniita rantoja.

Mikä on lempisanasi?

Jäätelötötterö, mikä voisikaan olla suloisempi!

Mikä on lempijäätelösi?

Lemppareitani ovat kaikki vihreän väriset jäätelöt: matcha, pistaasi, minttusuklaa, kuusi ja jopa se esanssinen – mutta niin nostalginen – Ville Vallaton -päärynä.

Mikä on siistiä?

Henkinen mummous on iskenyt minuun jo nuorella iällä, joten usein tuntuu, etten oikein tiedä mikä on siistiä ja mikä ei. Mutta sanotaan, että ainakin oman jutun löytäminen, puhdas koti ja kivat uudet kengät.

Saara Tammi

Tampereen yliopisto, YTK, journalistiikan maisteriopiskelija

Mieltymykset: jalkapallo, kalenterit, kaupunkipyöräily, täydelliseksi kypsyneet avokadot, sushi, ranskalaiset, Turku, Tampere, Kööpenhamina

Pienenä ongin, mutta kalan saatuani en oikein tiennyt, mitä sitten tehdään. Onneksi mummi teki ahvenista kalakukkoa. Laiturilla hiljaa seisoskelu oli kuitenkin tylsää. Sittemmin olen siirtynyt muihin ulkoilmalajeihin, kuten juoksuun ja jalkapalloon.

Mikä on lempisanasi?

Humala.

Saako jälkiruokaa syödä ennen pääruokaa?

Parasta on, jos jälkiruokaa ja pääruokaa syö sekaisin. Kokeile dipata ranskalainen pehmisjäätelöön. Tärkeintä ei siis ole laji, vaan maku. Oikeastaan tärkeintä on ruoka ylipäänsä.

Mikä on olennaista?

Tuskin ainakaan se, tuleeko juustoviipale vai kinkkusiivu voileivällä päällimmäiseksi. Koitan itse muistaa, ettei ole olennaista tarttua liiaksi pikkuasioihin (paitsi oikeakielisyydessä).

Lopuksi vielä kysymykset, jotka halusivat tähän artikkeliin mutta eivät mahtuneet. Ilmeisesti kysymyksiä on aina enemmän kuin vastauksia.

Jos sinun olisi pakko valita jompi kumpi, ottaisitko kotiisi oksentelevan kissan vai aina märän koiran?
Mikä saa sinut aina hymyilemään?
Minkä juhlapäivän poistaisit, jos olisi pakko?
Kuka tai mikä Twin Peaksin hahmo olisit?
Kolme asiaa, jotka googlasit viimeksi.
Mikä sieni olisit?
Mitä ajattelet enemmän kuin mitään muuta?
Pitääkö olla huolissaan?