Vapan uudet harkat ovat täällä! Ja tällä kertaa he ovat tulleet puoleksi vuodeksi. Lue keitä he ovat ja mitä he vastasivat kiperiin kysymyksiin.

  1. Kuka, mitä, häh?
  2. Mikä on hyvää?
  3. Kuinka monta on tarpeeksi?
  4. Entä jos?

harkkari_lilli

LILLI SALMINEN

Kuka, mitä, häh?

Viestinnän ja markkinoinnin opiskelija, bloggaaja, valokuvaaja, Instagram-addikti, innostuja ja nautiskelija. Vikaa kysymystä mietin usein itsekin..?

Mikä on hyvää?

Muun muassa WhatsAppin ääniviesti-toiminto, hymy tuntemattomalta ihmiseltä, lentoliput sähköpostissa, kesäillat, se kun näkee oman annoksen saapuvan ravintolassa, spontaanit ideat ja päähieronta kampaajalla.

Kuinka monta on tarpeeksi?

No Instagramissa seitsemän tai kahdeksan #hashtagia per kuva on ihan tarpeeksi. Filttereissä jo yksi riittää, koska samaa filtteriä käyttämällä feedistä saa rakennettua harmonisen. Jos taas puhutaan makeasta, valitettavasti mikään ei ole tarpeeksi. Voisin syödä Fazerin Salty Toffee Crunch -suklaata tai Ben & Jerry’s Cinnamon Buns -jäätelöä loputtomasti.

Entä jos?

Entä jos somea ei olisi? Mitä kaikella sillä ylimääräisellä ajalla tekisi, jonka normaalisti käyttää somen pläräilyyn? Osaisinko puhua viittä eri kieltä, olisinko kitaravirtuoosi tai olisko mulla näkyvä sixpack?
harkkari_oonak

OONA KANSI

Kuka, mitä, häh?

Olen viestinnän maisteriopiskelija, sisällöntuottaja, Snapchatia tutkivan kandityön ylpeä äiti, kirjoittaja, somepostausautomaatti, sirkusvalmentaja, matkailija ja herkuttelija. Tykkään testailla uusia juttuja ja tietää paljon kaikenlaisesta. Viestinnän lisäksi olenkin kerryttänyt opintopisteitä sosiologialla, sosiaalipsykologialla, taidehistorialla, tuotantotaloudella, virolla, espanjalla, koodailulla ja markkinoinnilla.

Mikä on hyvää?

Kun keksii mielettömän idean, innostuu siitä ihan täysillä ja vielä näkee sen toteutuvan. Hyvää on myös erilaiset toimistokoirat ja erilaiset lihankorvikkeet.

Kuinka monta on tarpeeksi?

10 riviä koodia on tarpeeksi, jos haluat koodata Javalla oheisen upean joulukuusen.

IMG_0087

Entä jos?

Näin ulkomailla uskomattoman maiseman ja halusin jakaa sen kavereille, mutta puolet näkemästäni kauneudesta katosi jossain puhelimen kameran linssin ja näytön välillä. Entä jos markkinoille tulisi kamerapiilolinssejä, joilla voisi tallentaa maisemat just niin kuin me ne nähdään? Entä miten se muuttaisi somea? Kamerasilmät mulle!

harkkari_oonat

OONA TRÄSKELIN

Kuka, mitä, häh?

Oona Kaarina Träskelin – visuaalinen sisältösherlock. Viihdyn villasukissa kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmien parissa sekä kameran takana.

Mikä on hyvää?

Suunnittelu, joka saa hymyilemään.

Kuinka monta on tarpeeksi?

Yksi hyvä idea riittää, mutta pikseleitä ei ole ikinä tarpeeksi.

Entä jos?

Sitten varmistetaan, että on backupit, kahvia ja uhrilahjoja deadlinehirviölle.

harkkari_ida

IDA SANDBERG

Kuka, mitä, häh?
Ida Sandberg, graafikko ja kuvataiteilija. Scifielokuvien ja vihiksen suurkuluttaja.

Mikä on hyvää?

Koukuttavat tarinat, kauniit visut sekä toisillemme luodut hienot kokemukset.

Kuinka monta on tarpeeksi?

No sehän riippuu, yksi riittää, jos se on tosi hyvä. Toisaalta, kun se on tosi hyvä, niin niitähän haluaa lisää. Eikö sisältömarkkinointi parhaimmillaan sellaista ole?

Entä jos?
Jos sähköt nyt yhtäkkiä menisivät, niin millaisia tarinoita me toisillemme kertoisimme?

harkkari_hanna

HANNA LEINO

Kuka, mitä, häh?

Olen lähes valmis kasvatustieteen maisteri, jonka mielestä erilainen tausta on rikkaus viestinnän alalla. Ihan pystymetsästä en kuitenkaan ole tullut, vaan kirjoituskokemusta on karttunut jo useamman vuoden ajan.

Mikä on hyvää?

Elämänmakuinen teksti on aina erinomaista viihdykettä. Viivin ja Wagnerin arkitoilailut kolahtavat yhtä lailla kuin Rosa Meriläisen näpsäkät kolumnit. Tärkeintä on tarttumapinta, jotta lukija koukuttuu tekstiin.

Kuinka monta on tarpeeksi?

Vähemmän on enemmän. Tekstin sanoma menee varmemmin perille, kun oppii karsimaan ylimääräiset sanat pois.

Entä jos?

Luovassa työssä erilaiset näkemykset ovat eduksi. Kun kollega kysyy varovasti ’entä jos….?’, on korvat ja mieli pidettävä avoinna. Toisinaan idea ei toimi, mutta se voi herättää uusia, entistä parempia näkökulmia aiheeseen

harkkari_aleksi

ALEKSI JYRÄLÄ

Kuka, mitä, häh?

Helsinkiläinen dj, valtsikan maisteriopiskelija, sisältömies, yrittäjä, radiohost, levynkeräilijä, internet huumorin kuluttaja, musanörtti, matkailija ja ideoija. Ehdottomasti myös fiilistelijä.

Mikä on hyvää?

Lähtökohtaisesti kaikki. Mutta erityisesti koiragiffit, luovuus, kiusalliset vitsit, ruoka, musiikki, se fiilis kun kaikki on mahdollista, mun levyt, juoksulenkit, läheiset ihmiset ja internet.

Kuinka monta on tarpeeksi?

Kun jostain innostuu täysillä, niin mikään ei ole tarpeeksi. Näin se vain menee.

Entä jos?

Entä jos minulla olisi kolme toivomusta? No ensinnäkin toivoisin toivomuksia äärettömästi lisää ja alkaisin parantamaan maailmaa yksi pieni asia kerrallaan. Hankkisin lisäksi oman veneen ja lähtisin matkalle maailman ympäri.