Vanha sanonta kuuluu, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mutta nyt kuva toimii myös porttina tuhansiin ja tuhansiin sanoihin, videoihin ja sisältöihin. Tämän mahdollistaa Thinglink.

Thinglinkin toimintaperiaate on yksinkertainen: käyttäjä voi tagata kuvan yksityiskohtia ja liittää niihin linkkejä eri sisältöihin. Kyselimme Thinglinkistä palvelun perustaja ja toimitusjohtaja Ulla Engeströmiltä. Alun perin idea syntyi Engeströmin kiinnostuksesta siihen, miten esineet toimivat medioina.

– Olin jatko-opiskeluaikanani kiinnostunut siitä, miten esineet kantavat tarinoita, miten noihin tarinoihin voisi päästä käsiksi ja missä muodoissa. Lähdimme miettimään teknologiaa sen ympärille, miten jotain voi identifioida ja miten siihen liitetään sisältöjä.

Maailmanvalloitus alkoi rapakon takaa

– Thinglinkin myynti ja markkinointi painottuu tällä hetkellä lähes yksinomaan USA:han. Meillä on pienet toimistot New Yorkissa ja San Franciscossa, ja rakennamme molempiin paikallista tiimiä. Olemme viimeisen puolen vuoden aikan onnistuneet haastamaan yhdysvaltalaiset kilpailijat ja nousemaan tunnetuimmaksi kuvatäggäystyökaluksi musiikkialalla. Laajennamme markkinointia ensi vuonna muille alueille.

Thinglinkin ansaintaperiaate on yksinkertainen. – Jos sinulla ei ole rahaa, ei tarvitse maksaa, mutta jos on tosi paljon rahaa tai aiot tehdä Thinglinkillä tosi paljon rahaa, niin sitten voit antaa vähän meillekin, Engeström nauraa. Peruskäyttäjille työkalu on siis ilmainen; maksullinen Thinglink Enterprise Model tarjoaa esimerkiksi isommille firmoille suurten online-kampanjoiden vetämiseen liittyvää tarkempaa statistiikkaa.

Digitaalinen kuva on vain alku

Vuoden ikäinen yritys ei lepää laakereillaan, vaan kehittää palveluaan koko ajan.

– Thinglinkin arvo on sen monipuolisessa tägivalikoimassa. Seuraavan vuoden aikana tarkoituksenamme on tehdä nämä tagit toimivaksi erilaisilla alustoilla. Digitaalinen kuva on siihen alku: tavoitteena on tehdä Thinglinkistä eräänlainen jokapaikan applari, jonka avulla kaikille pinnoille voi liittää ja kaikilta pinnoilta kuluttaa sisältöä, Engeström visioi.

Teksti: Tuomas Mäkinen