Hitit eivät synny toistosta. Trendit ovat helmiä, jotka joku löytää ja lahjoittaa jaettavaksi. Tuija Seipell on trendien ja suuntausten asiantuntija. Hän on toiminut alan johtavan blogin pääkirjoittajana jo kymmenen vuotta ja tietää mikä toimii ja mikä ei. Hän pysyy aallon harjalla kysymällä, kyseenalaistamalla ja kertomalla mitä näkee ja tuntee. Saammeko esitellä – The Cool Hunterin.

Tuija Seipellin silmät harhailevat vasemmassa yläkulmassa. Sanavalmis nainen on kadonnut ajatuksiinsa. Hän pohtii vastausta kysymykseen kuka olet ja mitä teet.

“Minulla on tapana sanoa, että olen selvännäkijä tai kirkastaja. Minä olen kysyjä”, Seipell sanoo rikkoen hotellin aulaan laskeutuneen hiljaisuuden. Hän puristaa kätensä nyrkkiin ja nostaa kysymysmerkkisormuksen kasvojensa korkeudelle.

”Minun tehtäväni on kysyä oikeat kysymykset, jotka auttavat asiakasta löytämään vastaukset.”

Ihmeiden metsästäjä

Virallisemmin kysymystä lähestyessä kertoo Seipell työskentelevänsä, ei vain kirjoittajana, vaan nimenomaan konsulttina ja yrittäjänä.

Seipell on tullut tunnetuksi työstään The Cool Hunter -blogissa, jonka seuraajakunta pyörii useissa miljoonissa. Asema ajankohtaisen arkkitehtuurin, designin ja lifestylen maan ja taivaan väliin putoavien timanttien poimimisesta ei ole tullut itsestään, vaan määrätietoisella ja korkeita standardeja noudattavasta työstä. Blogimaailman muihin vastaaviin sivustoihin verratessa on The Cool Hunter vanha konkari. Huipulla on kuitenkin pysytty tinkimättömän laadukasta sisältöä tarjoamalla.

Omaa työtään The Cool Hunterissa Seipell kuvaa maailman tarjoamien ihmeiden kuratointina. The Cool Hunter blogi ei ennusta tai seuraa trendejä, vaan tarjoaa ihmiskäden synnyttämiä ihmeitä jaettavaksi.

Coolin rima on korkea ja perustuu blogaajien paljon nähneisiin silmiin ja pettämättömään mututuntumaan.

”Täydellisyys ei ole se juttu”, Seipell kertoo Coolin standardeista. Cooleja asioita ovat työt, jotka ovat aitoja ja omalaatuisia. Cool juhlistaa luovan hulluuden tuomista toteen.

”Tarpeeksi hyvä ei riitä”, Seipell toteaa rakentaen aasinsillan toimenkuvaansa konsulttina.

Tien viitoittaja

Yritysmaailmaan keskittyvässä työssä Seipell toimii henkilönä, joka auttaa tekijöitä ja toimijoita löytämään tiensä, jonka he ovat itse luoneet, mutta syystä tai toisesta kadottaneet.

Seipellin luentojen ja tyopajojen  käsittelemistä aiheista on helppo innostua, vaikka toteutus vaatii ponnisteluja. Yritysten menestys vaatii rohkeutta pistää itsensä likoon, olla lähellä asiakasta tai yleisöä ja altistua niin risuille kuin ruusuille. Seipell korostaa asiakaspalvelun ja -kohtaamisen roolia menestystarinoiden syntymisessä – koko asiakaskokemus pitaa ymmartaa ja hallita.

”Kaikessa on kyse tunteista. Kulutus- ja ostoskäytös ovat usein  täysin alitajuisia päätöksiä. Käytösmallit perustuvat aikaa kauan ennen kulutuskulttuurin syntyä”, Seipell selittää.

Omaa linjaansa hakevia Seipell neuvoo jakamaan tavoitteiden toteutuksen kolmeen mahdollisuuteen:

”Joko voit olla huono, keskiverto tai tehdä jotain omaa, jonka arvon muutkin näkevät, kokevat ja tuntevat.”

Huono suoritus on ajan haaskausta, keskivertosuoritus on  tylsää ja parhaita parempi on vaikea olla. Oman tekemisen tyylin löytäminen vaatii kuitenkin rohkeutta, sitkeyttä ja ripauksen onnea. Kaikki eivät siihen pysty, mutta ne jotka sen tekevät eivät varmastikaan pety edes epäonnistuessaan:

”Voittajan ja häviäjän ero on siinä, että voittaja nousi vielä kerran.”

Viileästi eteenpäin

Seipellin kirkas katse on vienyt häntä ympäri maailmaa. Hän saapui keväiseen Suomeen kolmeksi viikoksi työmatkalle ja palasi viikonloppuna takaisin kotikaupunkiinsa Vancouveriin. Vaikka Seipell on viettänyt yli puolet elämästään ulkomailla, kertoo hänen mututuntumansa Suomen olevan tällä hetkellä hyvä paikka olla. 

”Täällä on hyvä ja innovatiivinen tunnelma. Kaikki tuntuvat tekevän asioita innolla ja uudella uskalluksella. Täällä tuntuu olevan suuri valmius rakentaa uutta”, Seipell kuvaa viikon varrella keräämiään kokemuksiaan toisesta kotimaastaan.

Tulevaisuudesta kysyessä Seipell palaa työhönsä The Cool Hunterin parissa. Coolin metsästäminen tulee jatkumaan aivan samalla tavalla kuin ennen. Samoin intohimo asiakaspalvelun salojen ja innovatiivisuuden työn ymmärtämiseen ja kehittämiseen.

Niin kauan kuin kysyttävää, rakennettavaa ja ihmeteltävää riittää, riittää vastattavaakin.

”Minä uskon ihmeisiin, koska olen realisti”, Seipell toteaa siteeraten kirjailija Dr. Dyeria.

Coolin metsästäminen jatkuu, sillä maailman ihmeet eivät etsimällä lopu.