Viime aikoina parisuhde-aiheisten blogien suosio on kasvanut huimasti. Kun ennen useat bloggaajat vaikenivat yksityiselämästään visusti, nyt parisuhdetta käsitellään avoimesti ja suhdetta hoidetaan blogin avulla. Kestääkö parisuhde verkon paineet vai onko rakkaus, kuten muutkin blogi-trendit, vain ohimenevää?

Blogimaailmassa erilaiset trendit vaikuttavat siihen, mistä kirjoitetaan. Aiemmin Vapa Median blogissa käsiteltiin hyvinvointiin liittyvien aiheiden lisääntymistä blogeissa. Viime aikoina myös parisuhde-teema on vallannut tilaa blogosfäärissä.

Kun blogi-buumi kasvoi Suomessa, monet suosituimmista bloggaajista ryhtyivät varovaisiksi yksityiselämänsä suhteen. Nyt trendi näyttää kuitenkin menevän toiseen suuntaan. Parisuhdetta käsitellään avoimesti ja omista tunteista kirjoitetaan hyvinkin suoraan. Blogeihin julkaistaan hellittelykuvia ja omasta rakkaasta puhutaan nimellä. Aihealueelle perustetaan jopa omia blogeja.

Lempi leiskuu suomalaisissa blogeissa

Parisuhde näyttää aiheena vetoavan myös lukijoihin. Indiedaysissa NaaG-blogiaan pitävä Janne Naakka kirjoittaa usein parisuhteestaan Valtteri-poikaystäväänsä ja puhuu suhteesta avoimesti blogissaan. Not an average Guy -blogilla on lukijoita viikossa lähes 21 000, mikä on Suomen kokoisessa maassa kiitettävästi.

Myös Anna ja Sebastian -nimisen pariskunnan pitämä blogi käsittelee pääasiassa parisuhteen arkea, riidoista rakkaudenosoituksiin. Sen lisäksi, että blogissa keskitytään ensisijaisesti parisuhteen tapahtumiin ja tunteisiin, he kirjoittavat blogia yhdessä – pariskuntana.

Blogi ei ainoastaan kerro, miten pariskunnalla menee, vaan parisuhdetta myös hoidetaan ja asioita käsitellään sen kautta.  Esimerkiksi Anna ja Sebastian -blogin pari kertoo, että blogin kautta omaa elämää ja parisuhdetta tulee usein mietittyä uudesta näkökulmasta.

”Blogiin kirjoittaminen on terapeuttista ja siellä voi purkaa myös negatiivisia fiiliksiä. Me olemme todella avoimia oman elämämme ja parisuhteemme suhteen ja ruodimme välillä myös riitoja postauksissa”, bloggaaja-pari kertoo.

Blogeissa käsitelläänkin omia tunteita hyvin avoimesti ja jaetaan omat ongelmat ja riidat lukijoiden kanssa. Joissakin tapauksissa blogi myös toimii kommunikointikanavana pariskunnan välillä.

Miten käy parisuhteelle tulevaisuudessa?

Parisuhde ei ole enää vain yksi aihe muiden joukossa. Sille perustetaan omia blogeja, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Keväällä New Yorkista kotoisin olevat ystävykset, joilla on täysin erilaiset suhtautumiset parisuhteeseen, kokeilivat seurustelua toistensa kanssa 40 päivän ajan. He kirjoittivat päivittäin kokemuksistaan ja ovat heinäkuusta lähtien julkaisseet kerran päivässä kirjoituksen kokeilustaan 40 Days of Dating-blogissaan.

Nähtäväksi jää, miten käy 40 Days of Dating –blogin Timille ja Jessielle sekä muille avoimesti suhteestaan bloggaaville pareille. Jokaisen blogin ja parin ollessa yksittäisiä tapauksia, ei varmaa vastausta tietenkään ole. Anna ja Sebastian ainakin vaikuttavat positiivisilta tulevaisuuden suhteen – niin bloginsa kuin parisuhteensa kannalta.

”Bloggaaminen on meille tärkeä yhteinen harrastus, jonka kautta pääsemme katsomaan elämäämme pienen etäisyyden takaa. Parisuhteemme ei blogin takia ole muuttunut, mutta blogi elää suhteemme mukana”, pariskunta kertoo.

Kuva: Flickr’n Creative Commons