Vapan toimistolle tulee sellaista tahtia uutta jengiä, että työpöytiäkin ollaan jouduttu ostamaan lisää. Tällä kertaa remmiin ovat astuneet mukaan Ida Kukkapuro, Jasmiina Riikonen, Aurinna Weisman, Lauri Kerola ja Mia Palmgren.

Tervetuloa uudet vapalaiset! Keitäs te oikein olette?

Ida: Olen Vapan uusi sisältöpäällikkö.

Jasmiina: Olen kovatahtoinen ja lempeäluontoinen pohjoisen kasvatti. Tulin Vapalle viestintäkonsultiksi.

Aurinna: Olen helposti inspiroituva urbaani haahuilija. Tulin Vapalle konseptisuunnittelijaksi.

Lauri: Olen Vapan uusi AD ja konseptisuunnittelija. Minun sanotaan olevan hyväntuulinen hengennostattaja.

Mia: Olen Vapan uusi tuotantoassistentti. Opiskelen tällä hetkellä markkinointia ja tuottamista, joten Vapa on työpaikkana minulle täydellinen.

Mistä tulette ja minkälaisten projektien kanssa olette työskennelleet?

Ida: Olen monialainen viestinnän ja journalismin tekijä. Olen työskennellyt muun muassa designia käsittelevän tv-ohjelman toimittajana ja kirjoittanut sekä suomalaisiin että kansainvälisiin muotoilualan julkaisuihin. Olen toiminut viisi vuotta yrittäjänä ja tehnyt kaikenlaista aina videoprojekteista palvelumuotoiluun.

Jasmiina: Tulin Vapalle Brunnen Communications -viestintätoimistosta, jossa työskentelin nuorempana konsulttina. Olen tehnyt digiviestinnän strategista suunnittelua ja valmennuksia sekä kehittänyt viestinnän vaikuttavuuden mittaamista. Olen työskennellyt myös rakennetun ympäristön ja datan parissa.

Aurinna: Toimin aikaisemmin Interactive Inuitsilla konseptisuunnittelijana. Olen tehnyt laidasta laitaan B2B- ja B2C-hommia, digiin keskittyen. Lisäksi olen tehnyt pitkään sosiaaliseen mediaan liittyviä töitä. Olen työskennellyt sisältöjen ja konseptien parissa yhteensä 15 vuotta.

Lauri: Tulin Vapalle Valveelta, jossa toimin asiakkuustiimin pääsuunnittelijana. Olen työskennellyt monialaisesti mainonnan ja markkinoinnin parissa sekä B2B- että kuluttajapuolella.

Mia: Minulla on oma videotuotantoon keskittynyt yritys, joten Vapa on ensimmäinen toimisto, jossa työskentelen. Olen tehnyt pääasiassa lyhytelokuvia ja asunut ulkomailla.

Mitä teette vapaa-ajalla?

Ida: Retkeilen vaeltaen, purjehtien ja pyöräillen. Luen myös kaunokirjallisuutta aina kun ehdin.

Jasmiina: Keikun korkeanpaikankammoisena yläilmoissa. Harrastuksiani ovat tankotanssi, ilma-akrobatia ja jooga. Olen myös aikamoinen foodie – ruoan suhteen siis oikea nautiskelija.

Aurinna: Kaikki harrastukseni liittyvät jotenkin ituhippeilyyn. Vegesafka, idättäminen ja kestävä kehitys kiinnostavat. Lisäksi harrastan liikuntaa laidasta laitaan ja käyn erilaisissa tapahtumissa. Aikakauslehdet, hyvä musiikki ja leffat saavat minut rentoutumaan.

Lauri: Nautin elämästä, hyvästä kahvista, ulkoilmasta, jalkapallosta sekä laineen liplatuksesta niin surffatessa kuin mato-ongellakin. Ahmin kirjoja, musiikkia ja elokuvia aina kun aikataulu sen sallii. Vapaa-ajan sykähdyttävimmät hetket tarjoaa tällä hetkellä kuitenkin 1,5-vuotias rasavilli tytär.

Mia: Juoksen, luen, kokkaan ja reissaan aina mahdollisuuden tullen. Minulla on usein monta projektia samaan aikaan käynnissä. That’s what keeps you going, right?

Mitkä asiat inspiroivat sinua?

Ida: Kollegani Elinan puulusikkaharrastus, norjalaisten käsikirjoitustaito ja Turku.

Jasmiina: Estetiikka, elämän kauniit asiat, kaupunki, aikaiset aamut ja hyvä ruoka.

Aurinna: Uudet ilmiöt ja pienet yllättävät jutut. Sellaiset, kun huomaa, että jossain poikkeuksellisessa paikassa tapahtuu jotain. Ja kun vanhoja juttuja laitetaan kekseliäästi uuteen kontekstiin.

Lauri: Innostuneet kanssaihmiset, hyvät tyypit ja kulttuuri kaikin puolin.

Mia: Ystävät, luonto sekä uusien matkakohteiden etsiminen ja löytäminen.

Lopuksi vielä klassikko: miltä nyt tuntuu?

Ida: Innostuneelta, koska tunnen itseni tarpeelliseksi ja olen heti päässyt kiinnostavien projektien pariin!

Jasmiina: Olo on innostunut! Tuntuu uudelta ja aurinkoiselta.

Aurinna: Tosi positiiviselta ja odottavalta. Koen, että olen oikeassa ammatissa ja ennen kaikkea sairaan hyvien tyyppien ympäröimänä!

Lauri: Hemmetin hyvältä. Ensimmäiset viikot ovat jo osoittaneet, että meininki Vapalla on hyvä! Minulla on sellainen tunne, että olen tullut toimistoon, jolla on kaikki mahdollisuudet olla edelläkävijä. Fiiliksissä!

Mia: Sairaan hyvältä! Tahti on kova ja täällä oppii oikeasti, kun pääsee tekemään vaihtelevasti paljon eri juttuja.

Ja aivan viimeiseksi käännymme vielä toimitusjohtaja Kristiina Railon puoleen – mikä fiilis nyt kun Vapa kasvoi jälleen ja näin hyvällä jengillä?

Kuten viimeksi lupailinkin, niin lisää rekrytointeja oli tiedossa. On mahtavaa saada näin upeita ja osaavia ihmisiä osaksi Vapaa! Nyt toimisto täydentyi todella monipuolisia taustoja omaavalla jengillä samalla tuoden hurjasti lisää inspiraatiota yhdessä tekemiseen. Nyt olemme jälleen viisi vapalaista vahvempia ja pystymme tarjoamaan asiakkaille entistäkin monipuolisempia kokonaisuuksia.