Me vapalaiset haluamme omalta osaltamme varmistaa ettemme edesauta koronaviruksen leviämistä. Tästä syystä olemme tällä hetkellä koko toimiston voimin etätöissä. Tavoitteenamme on saada 6h-työaikakokeilusta mahdollisimman paljon irti ja tuottaa kaikille hyödyllisiä tuloksia ja näkymiä tulevaisuuden työelämään. Siksi kokeilu on paras toteuttaa, kun poikkeusolosuhteet ovat väistyneet. Kerromme heti kun huhtikuun alkuun alun perin suunniteltu kokeilu käynnistyy.

6h-työpäivä on täällä!

Jos sen voi tehdä kuudessa tunnissa, miksi käyttää enempää aikaa?

Aika itsessään ei tuota yritysmaailmassa arvoa. Se, mitä sillä tehdään, ja ennen kaikkea, miten toimitaan, on merkityksellistä.

Työolosuhteiden rauhoittuessa Vapasta tulee työelämälaboratorio, jossa testaamme kuuden tunnin työajan mahdollisuuksia ja rajoja. Tässä laboratoriossa on lasiseinät: raportoimme avoimesti kokemuksista ja tuloksista tällä sivustolla.

Kokeilun säännöt ovat yksinkertaiset:

  • Jokainen vapalainen noudattaa kokeilun ajan kuuden tunnin työaikaa.
  • Vapautuneen ajan käytölle ei ole reunaehtoja, vaan jokainen voi käyttää vapautuneen ylimääräisen ajan itselleen mieluisalla tavalla – harrastamalla, perheensä kanssa tai vaikka nukkumalla pidempään.
  • Kokeilumme on ”lisää lisän päälle”, eli emme tingi sen takia palkasta tai mistään muistakaan eduista.

Kuuden tunnin työaikakokeilumme kestää kolme kuukautta ja alkaa kun poikkeusolosuhteet ovat rauhoittuneet ja työolosuhteet normaalisoituneet. Tänä aikana henkilöstön päivittäinen työaika vähenee 7,5 tunnista 6 tuntiin tavoitellessamme vähintään samaa työn tehokkuutta. Raportoimme läpinäkyvästi hankkeen  valmisteluvaiheesta, kokeilun aikaisista tunnelmista kuin sen tuottamista johtopäätöksistäkin.

Voit seurata työelämäkokeilumme kuulumisia myös somessa seuraamalla tunnistetta #6htyöpäivä.

Toivomme, että viihdyt mukana historiallisella matkallamme!

Työelämää uudistavin terveisin, kaikki vapalaiset