6h-työpäivä on täällä!

Jos sen voi tehdä kuudessa tunnissa, miksi käyttää enempää aikaa?

Aika itsessään ei tuota yritysmaailmassa arvoa. Se, mitä sillä tehdään, ja ennen kaikkea, miten toimitaan, on merkityksellistä.

Tammikuussa 2021 Vapasta tulee työelämälaboratorio, joka testaa kuuden tunnin työajan mahdollisuuksia ja rajoja. Tässä laboratoriossa on lasiseinät: raportoimme avoimesti kokemuksista ja tuloksista tällä sivustolla.

Kokeilun säännöt ovat yksinkertaiset:

  • Jokainen vapalainen noudattaa kokeilun ajan kuuden tunnin työaikaa.
  • Vapautuneen ajan käytölle ei ole reunaehtoja, vaan jokainen voi käyttää ylimääräisen ajan itselleen mieluisalla tavalla – harrastamalla, perheensä kanssa tai vaikka nukkumalla pidempään.
  • Kokeilumme on ”lisää lisän päälle”, eli emme tingi sen takia palkasta tai muista eduista.

Kuuden tunnin työaikakokeilumme kestää kolme kuukautta, eli kattaa vuoden ensimmäisen kvartaalin. Henkilöstön päivittäinen työaika vähenee 7,5 tunnista 6 tuntiin, mutta tavoittelemme samaa työn tehokkuutta. Raportoimme läpinäkyvästi hankkeen valmistelusta, kokeilun aikaisista tunnelmista ja sen tuottamista johtopäätöksistä.

Voit seurata työelämäkokeilumme kuulumisia somessa seuraamalla tunnistetta #6htyöpäivä. Toivomme, että viihdyt mukana historiallisella matkallamme!

Työelämää uudistavin terveisin
kaikki vapalaiset