Viime huhtikuussa sen piti alkaa. Työaikakokeilun valmistelut oli tehty, ja tarkoituksemme oli kolmen kuukauden ajan testata kuuden tunnin työpäivää. Sitten koronapandemia ja sen aiheuttamat poikkeusolot sotkivat suunnitelmat. Kokeilu laitettiin jäihin.

Monet meitä keväällä mietityttäneet asiat ovat poikkeusolojen ja etätöiden ansiosta poistuneet, sillä työaikaa ei kulu esimerkiksi asiakastapaamisten matka-aikoihin. Jos työelämä on murroksessa, korona on lisännyt kierroksia entisestään. 

“Kriisistä on tullut katalysaattori työelämän muutoksille. Joustavuus lisääntyy, digitalisaatio kiihtyy ja terveyteen keskitytään entistä enemmän. Pandemia on nopeuttanut työelämän transformaatiota ja tulee vauhdittamaan sitä jatkossakin.” (ManpowerGroupin työelämätutkimus 10/2020)

Aloitamme kokeilun suunnitellun kaltaisena 1. tammikuuta. Vuoden ensimmäisen kvartaalin ajan vapalaiset noudattavat kuuden tunnin työaikaa palkasta tai muista eduista tinkimättä. Vapautuneen ajan käytölle ei ole reunaehtoja.

“Keväällä päätimme, että kokeilu alkaa, kun poikkeusolosuhteet ovat rauhoittuneet ja työolosuhteet normalisoituneet. Nyt on selvää, että kyse on arjessa ja työpaikoilla pidempiaikaisesta normaalista. Työelämä tarvitsee muutosta enemmän kuin koskaan. Siksi haluamme näyttää esimerkkiä innovatiivisuudesta ja toimia kolmen kuukauden ajan työelämälaboratoriona”, Vapan toimitusjohtaja Noora Wuolanne sanoo.

Tavoitteemme eivät ole muuttuneet. Haluamme yhä kertoa matkasta avoimesti. Raportoimme 6h-sivustolla ja somessa tunnelmista, kokemuksista, haasteista, opeista ja kokeilun etenemisestä. Mittaamme onnistumistamme, ja kokeilun päätyttyä kerromme tuloksista ja johtopäätöksistä läpinäkyvästi.

 

Laita siis viimeistään vuodenvaihteessa somessa seurantaan tunniste #6htyöpäivä. Jos haluat kuulla kokeilusta lisää, laita viestiä: toimisto@vapamedia.fi.