Syksyn 2019 #vapanharkat esittäytyvät! Harjoittelujakson puoliväli on ylitetty – nyt on sopiva hetki kertoa, keitä me olemme ja mitä me Vapalla teemme.

Kuka?
Nail, tuottajaharkka

Mistä?
Vaatetusalalta, Töölöstä, koulun penkiltä, osa-aikatöistä.

Mitä?
Ensimmäistä kertaa työuralla kohtaavat koulutus ja työnkuva. Harkan aikana selviää paljon siitä, mitä käytäntö käytännössä tarkoittaa ja kuinka paljon koulusta on hyötyä. Harkkajakso on sujunut hienosti; on otettu mukaan ja työllistetty ihan oikeissa projekteissa. Fiilis on sellainen, että tästä jää käteen ihan oikeaa näkemystä. Työnkuva on ollut pitkälti sellainen, mitä luvattiinkin – omaa aikataulua hallitsevat projektien etapit, eivätkä niinkään samat viikottaiset rutiinit. Saan tehdä analytiikkaa ja raportteja sekä osallistun paljon videotuotantoon. Molemmat sellaisia töitä, joita mielelläni teen.

Mikä inspiroi?
En ehkä osaa suoraan vastata siihen mikä inspiroi mua, koska tuottajan työnkuva ei välttämättä aina ole niin luovaa työtä. Markkinoinnin mitattavuus on kiinnostusten kärkisijoilla, sitä seuraa ongelmanratkaisu ja perässä uteliaisuus. 

 

Kuka?
Anna, tuottajaharkka

Mistä?
Edustan Vapalla ylpeästi Pohjois-Pohjanmaan salaista helmeä Raahea. Ennen Helsinkiä koti on sijainnut myös Jyväskylässä ja Vaasassa, joista jälkimmäisessä suoritin markkinoinnin tradenomin tutkinnon. Liiketalouden lisäksi olen opiskellut hetken myös audiovisuaalista viestintää. Kouluvuosien jälkeen alkoi vaiheikas sivuretki vaatetusalalle, joka sittemmin päättyi vapalaistumiseeni. 

Mitä?
Mielenkiintoiset asiakkuudet, video- ja kuvatuotantojen järjestely ja projektinhallinnan erilaiset elementit pitävät kalenterin täynnä ja päivät monipuolisena. Tuottajan laaja työnkuva on kaikessa nopealiikkeisyydessään oikeastaan juuri omiin työskentelytapoihini sopiva, ja Vapalla harjoittelu on ollut kaikkea muuta kuin pelkkää kahvinkeittelyä – jo ensimmäisistä päivistä alkaen on napattu mukaan oikeisiin projekteihin. 

Mikä inspiroi?
Arjessa inspiroivat ehkä vähän kliseisesti kauniit asiat (ja astiat), runsaat viherkasvit ja erilaiset kontrastit. Myös vanhojen diskoklassikkojen dramatiikka takaa hyvän ja toimeliaan olotilan.

 

Kuka?
Matilda, sisällönsuunnittelun harkka.

Mistä?
Olen kotoisin Kokkolasta ja opiskellut viestintää Vaasan yliopistossa. Aiemmin olen työskennellyt mm. julkisorganisaation viestinnän parissa ja myymäläpäällikkönä vaatekaupassa. Päädyin hakemaan Vapalle harkkaan, koska mahdollisuus luovaan tekemiseen monipuolisten projektien parissa veti puoleensa.

Mitä?
Harkka-aikana Vapalla olen päässyt tekemään rekryilmoituksessakin luvattuja töitä, aina sisältöjen suunnittelusta eri mittaisten tekstien kirjoittamiseen ja projektinhallinnasta haastatteluihin. Kuluneiden kuukausien aikana olen oppinut yllättäviäkin asioita. Asiakkaita on erilaisilta aloilta, haastateltavina erilaisia ihmisiä, projekteissa monia muuttujia. Olen pitänyt siitä, että työpöydällä on yleensä yhtäaikaisesti monta erilaista tehtävää, eikä peukaloita tarvitse jäädä pyörittelemään!

Mikä inspiroi?
Inspiroidun hyvistä tarinoista, taiteesta, hyvien (& vähän huonompien) sarjojen katselusta ja somen mahdollistamista löytöretkistä itselle vieraisiin maailmoihin. Ja tietysti luovista, hauskoista työkavereistani!

 

Kuka?
Elisa, tuottajaharkka 

Mistä?
Pohjois-Helsingistä, Valtsikasta, kirjakaupan lattialta, musiikkiteatterin tuotannosta.

Mitä?
Vapalla antaumuksella proikkaava tuottajaharkka: kokoustan, koordinoin ja kirjoitan sähköposteja. Parasta on alati kasvava varmuus ja vastuu. Täällä otetaan mahtavasti harkan omat toiveet vastaan siitä minkälaisia hommia haluaa ja saa tehdä. Mun kohdalla se on tarkoittanut projektinhallintaa kaikissa sen muodoissa: aikataulutusta, johtamista, vastuunkantoa ja yleistä säätämistä. Hoidan myös paljon sisäisiä juttuja Vapalla.        

Mikä inspiroi?
Vapalla inspiroi etenkin mahtavat projektit, joissa pääsee käyttämään luovaa ongelmanratkaisua ja tekemään yhdessä. Rohkeus, määrätietoinen tekeminen ja kannustava ilmapiiri, jossa ei jää koskaan yksin, ovat Vapan parhaita puolia. Niin ja nää ihmiset täällä tietty. 

Vapaa-ajalla inspiroi ne perusjutut: kirjat, ystävät, perjantait sekä pelit ja leikit. Pieni kisailu on aina myös ihan parasta. 

 

Kuka?
Emma, sisällönsuunnittelun harkka

Mistä?
Tulen Helsingistä, Vantaalta, Hyvinkäältä ja ehkä vähän Kouvolasta. Koulutustaustaltani olen AMK-Muotoilija ja erikoistuin opinnoissani muotiin. Valmistumisen jälkeen olen etsinyt uutta suuntaa ja tehnyt töitä design-myyjänä. Olin myös hetken markkinointikoordinaattorina logistiikka alan yrityksessä. Lisäksi olen tehnyt viestintää vapaaehtoistyönä ja kurssittanut itseäni markkinointiin ja viestintään liittyen.

Mitä?
Minulla on visuaalinen tausta, mutta Vapalla olen päässyt ennen kaikkea treenaamaan kirjoittamista ja tarinankerrontaa. Myös konseptointi kiinnostaa kasvavassa määrin ja innostun rajattomasti ideoinnista ja tiimityöstä. Viihdyn Vapalla ja koen, että harkat otetaan oikeasti osaksi työporukkaa ja projekteja. Hymy pysyy naamalla lopun päivää, kun saa asiakkaalta suoraan hyvää palautetta tekstistään. Täällä ei todellakaan ehdi tylsistyä, vaan vauhtia riittää. On ollut mahtavaa päästä oppimaan ja kasvamaan osaavassa porukassa! 

Mikä inspiroi?
Tällä hetkellä inspiroidun ihanista ihmisistä (ja koirista), niin vapaalla kuin töissäkin. Parhaiden tyyppien seurassa taklaa arjen haasteet ja innostuu uusista jutuista.