Monen vapalaisen matka on alkanut harjoittelujaksolla. Harjoittelu on loistava paikka uuden oppimiseen ja omien vahvuuksien löytämiseen. Kysyimme kuudelta vapalaiselta heidän fiiliksiä harjoittelusta sekä mitä he tekevät nykyään Vapalla.

Veera

Milloin olit harjoittelussa ja mitä pääsit tekemään harjoittelun aikana?

Olin sisällönsuunnittelijaharjoittelijana syksyllä 2015. Pääsin mukaan ideoimaan, suunnittelemaan ja tuottamaan sisältöjä hyvin monenlaisiin projekteihin. Kirjoitin paljon erilaisia tekstejä copyteksteistä feature-juttuihin, kokosin someanalyysejä ja raportteja, ja tein muistiinpanoja työpajoista ja tapaamisista.

Mikä oli parasta harjoittelussa?

Parasta harjoittelussa oli se, kun sai oppia paljon uutta, tutustua alaan ja huipputyyppeihin. Monista työkavereista on tullut myös vapaa-ajan kavereita. Parasta harkassa oli, ja on edelleen, myös yhteiset lounaat ja virallisen työajan ulkopuoliset jutut, kuten juhlat, perjantaiskumpat ja esim. Vapan treeniklubi.

Mitä teet Vapalla nykyään?

Olen nykyään sisällönsuunnittelija. Olen edelleen mukana mitä erilaisemmissa projekteissa hyvin monipuolisesti aina tarjouksentekovaiheesta briiffiin, ideointiin ja suunnitteluun, tuotantoon ja tulosten analysointiin. Työviikkooni voi kuulua esimerkiksi ideointipalavereita, työpajan suunnittelua, haastatteluita ja juttukeikkoja sekä kirjoittamista.

 

Oona

Milloin olit harjoittelussa ja mitä pääsit tekemään harjoittelun aikana?

Olin sisällönsuunnittelijaharjoittelijana keväällä 2017. Osallistuin monipuolisesti erilaisten sisältöjen suunnitteluun ja tuotantoon copyteksteistä, somekuviin ja pitkiin artikkeleihin. Harjoittelun aikana kehittyivät niin tekstuaalinen, visuaalinen kuin projektinhallinnallinen osaaminen.

Mikä oli parasta harjoittelussa?

Pääsin vaikuttamaan omiin työtehtäviini paljon, ja minua tuettiin omien tavoitteitteni saavuttamisessa. Heti harjoittelun alusta alkaen minua kiinnosti myös konseptisuunnittelu. Innostukseni huomattiin, ja pääsin mukaan useisiin kilpailutusprojekteihin, myynteihin ja sain olla mukana rakentamassa mielenkiintoisia konsepteja. Se on pitkälti vaikuttanut siihen, missä olen nyt työntekijänä. Niin ja tietenkin meidän huippujengi!

Mitä teet Vapalla nykyään?

Tällä hetkellä olen Jr. Creative. Olen mukana useissa asiakkuuksissa, kuten Kulta Katriina, Vetcare ja Lumene.

 

Eveliina R.

Milloin olit harjoittelussa ja mitä pääsit tekemään harjoittelun aikana?

Olin harkassa keväällä 2016. Tulin Vapalle aika keltanokkana suoraan muotsikasta ja tein harkan aikana tosi monenlaisia hommia, niin perinteisistä graafikon töistä, kuvituksiin, konseptointiin ja kuvauksiin. Kirjoitin myös muutamia artikkeleita ja tein paljon somea. Projekteihin pääsi mukaan oman kompetenssin ja kiinnostuksen mukaan. Pääpainoni oli kuitenkin visuaalisessa tekemisessä.

Mikä oli parasta harjoittelussa?

Harkassa parasta oli se, että oppi tosi paljon erilaisilta tekijöiltä ja mukaan pääsi oppimaan vaikkei esim. ollut opiskeluiden puolesta vahvaa taustaa kaikesta tekemisestä.

Mitä teet Vapalla nykyään?

Olen graafikko. Teen visuaalista tuotantoa ja suunnittelua, pääpainona digi. Kuvitan myös tosi paljon. Olen mukana tekemässä mm. Espoon kaupungin, Lumenen, Apetitin ja Fennian asiakkuuksia.

 

Dina

Milloin olit harjoittelussa ja mitä pääsit tekemään harjoittelun aikana?

Olin syksyllä 2018 sisällönsuunnittelijaharjoittelijana. Pääsin tekemään hommia monenlaisten asiakkuuksien kanssa, lifestylestä vakuuttamiseen. Kirjotin paljon, suunnittelin sisältöjä, opettelin FB-mainontaa ja raportointia.

Mikä oli parasta harjoittelussa?

Pääsin löytämään omat vahvuuteni, tutustuin huikeisiin tyyppeihin ja kävin hauskoilla juttukeikoilla.

Mitä teet Vapalla nykyään?

Olen sisällönsuunnittelija. Teen luovaa suunnittelua, kirjoittamista sekä käyn asiakastapaamisissa. Olen mukana mm. ISS:n, Fennian, Elon sekä taide- ja museoalan asiakkuuksissa.

 

Emma

Milloin olit harjoittelussa ja mitä pääsit tekemään harjoittelun aikana?

Olen tullut Vapalle sisällönsuunnittelijaharkaksi kesällä 2016.

Mikä oli parasta harjoittelussa?

Parasta oli jo silloin kaikki mielettömät tyypit ja asiantuntijat, joilta oppi tosi paljon, kun pääsi tekemään ihan oikeesti aidosti töitä. Tuntui heti, että on arvostettu työntekijä, vaikka olikin vasta matkan alussa.

Mitä teet Vapalla nykyään?

Nyt olen Account Manager ja vedän esim. Mehiläisen asiakkuutta.

 

Eveliina S.

Milloin olit harjoittelussa ja mitä pääsit tekemään harjoittelun aikana?

Olin sisällöntuotannon harjoittelija syksyllä 2015; kirjoitin Vapan blogiin ja olin mukana erilaisissa asiakkuuksissa, aina ideoimisesta konseptointiin ja tuotantoon asti. Sain harjoittelun aikana jo oman asiakkuuden vastuulleni.

Mikä oli parasta harjoittelussa?

Parasta harjoittelussa oli se, kun sai vapauden kokeilla uutta ja ottaa vastuuta niin paljon kuin kanttia riitti. Hullut ideatkin näkivät usein päivänvalon kampanjoissa ja sisällöissä. Vapan hyvä henki ja tiimityö innosti!

Mitä teet Vapalla nykyään?

Olen sisältöstrategi ja talossa on kulunut pian 4 vuotta. Olen esimerkiksi toimituspäällikkönä ISS:n ja Fennian jatkuvan sisällöntuotannon asiakkuuksissa. Teen useille asiakkaille vuosisuunnittelua, somesuunnittelua, työpajoja ja tapaan jatkuvasti uusia ihmisiä juttukeikoilla.