Muutoksen edessä me kaikki reagoimme eri tavoin. Toiset syttyvät innosta, toiset haluavat pitää kynsin hampain kiinni vanhasta. Kun organisaatio on muutoksen kynnyksellä, kysytään yritykseltä monenlaisia taitoja. Miten onnistumme saamaan ihmiset mukaan muutokseen? Mikä tekee näkyväksi muutoksen ja yrityksen suuremman merkityksen?

Hiljainen signaali on Vapan julkaisema trendiraportti uudistuvalle organisaatiolle. Se tuo esiin ihmisiin, tarinoihin ja kulttuuriin liittyviä oivalluksia, joiden avulla yritykset voivat kehittää toimintaansa nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Vapan näkemyksen mukaan uudistumisen esteet kiteytyvät ihmisten väliseen toimintaan. Paraskaan strategia ei toteudu, jos yrityksen johto ja työntekijät eivät osaa muuttua maailman mukana. Tulevaisuuden työelämä vaatii meiltä kaikilta – niin johdolta kuin työntekijöiltäkin – uusia toimintamalleja ja työkaluja. Tällaisia ovat esimerkiksi sisäinen markkinointi, kulttuurikäsikirjat, muutosviestintä sekä johdon ja henkilöstön tarinankerrontakyky.

Tämän Hiljaisen signaalin näkökulmana on työyhteisöjen, tiimien ja yksilöiden merkitys yritysten strategisena voimavarana. Uudet työn tekemisen tavat tuovat muutoksia kaikille. Pääset tutustumaan muun muassa ajatuksiin vuorovaikutuksesta, oppimisesta, tarinoista ja sisäisestä motivaatiosta.

Vapan asiantuntijoista Satu Irisvik (Senior Advisor, People Development) kertoo, mihin kohtaamisia ja vuorovaikutusta tulevaisuudessa tarvitaan. Jasmiina Riikonen (Client Director) puolestaan puhuu tarinoiden merkityksestä niin johtamisessa kuin elämässä muutenkin.

Finnairin Laura Ansaharju (VP Transformation, People & Culture) paljastaa, miten yrityksen sisällä rakennetaan koko henkilöstön läpäisevää muutoksen kulttuuria ja miten reilua 6000 finnairlaista on pystytty tukemaan muutoksessa. Helsingin Sanomien kolumnistinakin tunnettu filosofi Frank Martela taas kertoo, mitä tarkoitetaan sisäisellä motivaatiolla, miten sitä voi kehittää ja miten meistä jokainen voi olla valonööri.

Muun muassa edellä mainittuihin henkilöihin ja heidän ajatuksiinsa pääset tutustumaan uuden Hiljaisen signaalin parissa. Toivotan inspiroivia lukuhetkiä ja kannustan pohtimaan, tunnistatko sinä organisaatiossasi piilevän potentiaalin.

Emma Nikka

Kirjoittaja on Vapan Account Manager ja Hiljaisen signaalin päätoimittaja

Kiinnostuitko? Lähetämme Hiljaisen Signaalin ladattavan version uutiskirjeen tilaajille tällä viikolla. Voit tilata uutiskirjeemme tästä.