Vuonna 2015 koko Suomi tajusi, että Snapchatia voi käyttää muuhunkin kuin pikkutuhmuuksiin.

Julkkikset, tavikset, B- ja V-mallin loggaajat sekä muut oman elämänsä somettajat rynnistivät joukolla raottamaan arkensa esirippua palvelun My Story -osioon. Uusia seurattavia nousi yhtä nopeasti kuin tykkäyksiä Benjamin Peltosen selfielle.

Heidän avecinaan pääsi ensimmäistä kertaa reaaliajassa keikkapaikan backstagelle, yksityiseen kisakatsomoon tai vaikka sänkyseuraksi.

Nyt kun alkuinnostuksen pöly on hiljalleen laskeutunut, alkaa hahmottua millaista Snapchatiin tuotettava sisältö parhaimmillaan on.

Snäppiä ei tarvitse käyttää pelkästään behind the scenes –välineenä, vaikka sillekin on tilausta. Snapchat toimii myös kanavana hulvattoman viihteen, kiinnostavan informaation ja aitojen tunteiden välittämiseen.

Parhaimmillaan snäppääjä voi olla paitsi kiinnostava persoona myös sisältöguru.

Tämän oivaltaneet osaavat luoda arkipäiväisistä tapahtumista uudenlaista tilannekomiikkaa esimerkiksi niihin osuvan taustamusiikin, ovelan filtterin tai nerokkaan selostuksen keinoin. Puhumattakaan liikkuvista hymiöistä!

He ovat lisäksi ymmärtäneet Snapchatin kuluttamistavat: arjen jokaista sekuntia ei tarvitse jakaa, sillä laatu voittaa usein määrän.

Tällaiset snäppääjät näyttävät mallia Snapchat-valloitusta pohtiville yrityksille. Voisiko firman virallinen kanava olla elossa muustakin syystä kuin vain siksi, että ”sellainen nyt vain pitää olla”?

Seuraavat kymmenen suomalaista snäppääjää tekevät arjestaan sisältöä. Ota heidät seurantaan. Kommentoi tai snäppää Vapalle (@vapamedia) myös kaikki ne Snapchatin piilotetut jalokivet, jotka listalta puuttuvat.

Snappi1

Esko Seppänen (@eskoseppanen): Urheilufani Seppänen on hyvä esimerkki informaatioon keskittyvästä Snapchat-toiminnasta. Mies pukee kiekko- ja futisfiilistelynsä täsmälleen snäppiin sopivaan muotoon.

Juho Nummela (@vuorioinas): Justimusfilmsin Juho on pohjanmaalainen läpänheittäjä isolla ällällä. Miten joku voikin olla niin vakavalla naamalla niin hauska?

Konsta Kettunen (@mieskettu): Kettumiehen snäppi on katsomisen arvoinen paitsi hulmuavan oranssin kuontalon, myös timanttisen sisällön vuoksi. Kaverilla on tilannetaju ja kerronnanrytmi kohdallaan.

Laura Haimila (@laurahaimila): Mediapersoona ja vloggaaja Haimila rakastaa kuivaa huumoria. Sellaisen ystävät löytävät Lauran snäpistä oivaa ajanvietettä.

Mikko Toiviainen (@kalenterikarju): Karju snäppää kevyellä otteella somesta, musiikista ja kirjoista. Jos aiheet osuvat, mutta Toiviaisen lippalakki on liikaa, samaa tavaraa vakavammalla naamalla (ja usein nöyrällä alakuvakulmalla) tarjoaa @markosuomi.

Prinssi Jusuf (@prinssijusuf): Etiopian prinssi päästää valkoisenkin miehen osalliseksi itä-helsinkiläisen betonilähiön arkea. Kannattaa tsekata myös veljessarjan Batmanin, Mustan Barbaarin (@stadinrevityin) testosteroninkatkuiset tarinat.

Paju Purovuo (@pajupurovuo): Paju käyttää snäpin nopeutustoimintoa niin usein, ettei voi olla varma, miltä hänen oikea äänensä kuulostaa. Sisältö on kuitenkin poikkeuksetta viihdyttävää.

Reino Nordin (@reinonordin): Muusikko Reino Nordin ei tyydy snäppäämään backstage-juomista tai lavameiningistä, vaan rakentaa My Storyistaan komedioita pienoiskoossa.

Tiia Rantanen (@tiiamarietta): Kun neidon blogin nimi on ”Mua lemmitkö vielä Kustaa?”, kertoo se hyvää myös snäpändeeroksista. Miten arjen yksityiskohdat voivatkin vaikuttaa niin hauskalta?

Ville Kormilainen (@eskomorko): Mörkö on aikuinen perheenisä ja konsultti, joka purkaa kieroa huumoriaan snäppiin. Tekisi mieli olla nauramatta kakkajutuille, mutta joskus ne vain toimivat.

Kirjoittaja Janne Simojoki (@mahtijanne) on Vapa Median harkka, joka kuluttaa Netflixin sijaan parhaita snäppitarinoita ja kaipaa Snapchatiin lisää hauskoja naisia, joita tietää varmasti löytyvän.

Comments are closed.